BUER

Kviljo Buemakeri lager alle typer historiske og forhistoriske buer, i tillegg til moderne trebuer. Alt fra eksakte kopier av arkeologiske funn til egenutviklede modeller.

buene

Et utvalg replikaer av funn fra Europa. Fra venstre til høyre:
- Holmegård - verdens eldste komplett bevarte bue,
- Horn-kompositt etter Ungarsk type,
- Tovedbue type B - en samisk rekurve,
- Tovedbue type A - en norrøn middelaldersk langbue,
- Engelsk krigsbue av barlind,
- Ørbyhusbuen - en kombinert skistav og bue.

amerikansk-indianske buer

Et utvalg amerikansk-indianske buer, sett sammen med steinalderbuen fra Holmegård i Danmark - høyre. Øverst henger en Penobscot. Til venstre en rekurvert Cayuga, og fremst står en Potowotami og en råhudbacked Ishi.Langbue "Nydam""Nydam"-modellen er basert på buer fra det kjente Nydamfunnet fra 300-tallet. Buetypen er en enkel og elegant stav som smalner gradvis av fra midten og ut mot tuppene hvor det er skåret sidenokker. Dette er opphavet til langbuen som ble brukt i vikingtid, og til den engelske langbuen. Slik sett kan man si at Nydam-buene kanskje var starten på en minst 1000-årig tradisjon for bruk av langbuer til både jakt og strid. Her har man en ypperlig presisjonsbue som ville vært god nok for selveste Einar Tambarskjelve! Dette er buetypen jeg også anbefaler til nybegynnere, samtidig som det er en fullgod historisk bue som man ikke trenger å oppgradere fra senere. Først og fremst lager vi disse av norsk alm, både i ett stykke og som laminert. På forespørsel kan den også lages i andre materialer. Streng av Dacron B50. Denne buetypen skal være ca 10 cm høyere enn skytteren. Lages i tre hovedstørrelser: voksen, ungdom, og barn.

NEW WEBSHOP HERE!laminert langbue

Buen på bildet er en laminert langbue på 100 pund ved 30 tommer trekk med hornnokker og fast-flight streng.
FlatbueTil tross for at flatbuene hører til steinalderen, står ikke disse buene tilbake for langbuene på noe vis. Buens form med innsnevret grep og lemmer som hver for seg bøyer sirkelrundt gjør dette til en behagelig bue å skyte. På begynnelsen av 1900-tallet var den svært populær i Amerika, noe som gjør at den også går under betegnelsen "American longbow" eller "flatbow". Buetypen har altså røtter tilbake til steinalderen, samtidig som den er opphav til de buene som i dag faller inn i "Trad"-klassen. Først og fremst lager vi disse av helved alm med laminert grep, men som laminert lar den seg også kombinere med en rekke spennende materialvalg. Flatbuene bør være like lange som skytteren er høy. Lages i tre hovedstørrelser: voksen, ungdom, og barn.

NEW WEBSHOP HERE!HolmegardsbueHolmegårdsbueBuen på bildet illustrerer en typisk holmegårdsbue som lages på bestilling. Typen har treets ytterste årring som rygg, og lages først og fremst av ask, men kan på forespørsel også leveres i andre treslag. Siden disse buene følger ytterste årring, har de gjerne litt karaktér. Lages i alle størrelser og dravekter opp til 70 pund (32kg). Buene er i utgangspunktet ufargede, men kan beises i forskjellige naturlige nyanser.

Ta kontakt for tilgjengelighet av forskjellige treslag og pris here.

Holmegardsbue2

Buen på bildet er en beiset holmegårdsbue av ask.

Nyheter

MARKEDER 2016

TINGVATN
20. - 22. MAI
HAMAR MIDDELALDERFESTIVAL
10. - 12. JUNI
BORREKAUPANGEN
1. -3. JULI
BRONSEPLASSEN VIKINGMARKED
8. - 10. JULI
BESØK OSS GJERNE!Bilder Gallery

  • foot
Se mer!

Kontakt

  • foot
  • Kviljo Buemakeri drives som et enkeltpersonforetak, og alt du finner på denne siden er lagd eller skrevet av undertegnede. Ta kontakt!
  • Ivar Malde - Kviljo - 4550 Farsund - Norway
  • Tlf/sms: 47-991 55 405

Follow Us